Sponsor gevonden


Sponsor gevonden

Zoals u kunt zien op de pagina ‘sponsor gezocht’ zijn er nog veel mensen die nog een sponsor zoeken. Gelukkig zijn er ook al vele mensen gesponsord via de Dolma. Hieronder een aantal van hen.

Tamdin Phuntsok (62 jaar) en zijn vrouw Tsering Dolma
Zij hebben een groot gezin, de vier jongsten zijn nog thuis. Daarnaast zijn er twee zijn soldaat in het Indiase leger en twee zijn er monnik. Hij was een grote sterke hard werkende man: boer in de zomer en truienverkoper in de winter. Maar hij heeft een zware ziekte (hersenbloeding? dwarslaesie?) gehad, want hij kan nauwelijks praten en zijn onderlijf is verlamd, zodat hij o.a. niet kan lopen. Ze hebben hard steun nodig en voorlopig geeft de Dolma hun € 25 uit de algemene middelen.
Dolma Yangkey . Haar huidige man heet Karma. Ze heeft 5 kinderen. De eerste 4 zijn uit haar eerste huwelijk met een ruwe dronkenlap. Haar tweede man is overleden Het inkomen van Karma komt van zijn werk als chauffeur, maar het levert niet veel op. Ze heeft depressieve klachten, niet vreemd na wat ze aan moeilijkheden heeft meegemaakt

Karma Tashi en zijn vrouw
Ze zijn beiden half de zeventig en hebben al hun geld moeten besteden aan de behandeling van zijn diabetes. Een deel van een voet is zelfs afgezet. Ze hebben geen kinderen die hen kunnen verzorgen.

Choeku Dorjee en Urgyen Dolma

Zij zijn bejaard en niet meer in staat om op hun akkertje te werken doordat ze allerlei kwalen hebben. Choeku is amper in staat om iets te eten.

Chime Khando is een weduwe en woont met haar dove zoon, schoondochter en twee kleinkinderen samen. Haar zoon is helper bij de straathandel en verdient maar heel weinig. Ondersteuning voor dokterskosten en de opvoeding van de kinderen is hard nodig.

Gedun Choephel en Tsering Thankchoe hebben een zoon van 13. De vader is helper in een garage en verdient maar heel weinig. Zijn vrouw heeft zware astma en overgewicht door oedeem en hartproblemen. Hun huisvesting is beroerd: alleen een kamer, geen sanitair.

Tsering Dorjee

Hij is 78 jaar en zijn vrouw Kyizom is 88 jaar. Hun zoon is Tsering Dorjee (50 jaar). Die is ernstig gehandicapt en kan amper lopen, heel langzaam en moeizaam strompelt hij. Hij heeft ondersteuning nodig. Ze hebben alle drie gezondheidsproblemen. Ze hebben 1 koe en 1 kalf. Armoe, ouderdom en ziekte, triest.

Phuntsok Tsering (49 jaar) en Tsering Dolma (73 jaar).
Moeder en een zoon die heel weinig geld verdient als lasser en schoonmaker bij de landbouwcoöperatie. Tsering Dolma verdiende wat geld door langs de deuren melk te verkopen, maar door haar slechte gezondheid (slechte gewrichten, hoge bloeddruk en oogziekte) moest zij ermee stoppen. Ze hebben echt te weinig geld om van rond te komen en de doktersrekeningen te betalen.

Tashi en Dolma
hebben 4 begaafde kinderen. Ook haar moeder woont bij hen. Alleen met de verkoop van kleding in de winter verdient Tashi een beetje geld. De ouders en oma hebben veel kwalen en dus hoge doktersrekeningen. De kinderen krijgen gedeeltelijke beurzen maar er zijn nog teveel extra kosten. Een maandelijkse steun helpt hen!

Tsering Dolma in Tibet
Zij woont in noord-oost Tibet. Haar man is bij een motorongeluk omgekomen. Ze heeft twee kinderen. Ze kan slecht zien en haar ogen zouden geopereerd moeten worden. Ze verdient wat geld door medicinale kruiden te plukken. Sponsoring van € 40 per maand helpt haar in het veel duurdere China enorm.

Sonam Youdon
Ze woont in het bejaardenhuis is 69 jaar, weduwe, 5 van haar 7 kinderen zijn al overleden, ze lijdt aan hoge bloeddruk, pijnlijke gewrichten en heeft maagproblemen.

Bumchung
Ze woont in het bejaardenhuis is 64 jaar, weduwe, 1 zoon die ver weg woont, heeft diabetes, hoge bloeddruk en hartklachten.

Rhichoe Wangmo
Vluchtte in 1959 uit Tibet en had jarenlang een nomadengezin in Ladakh (noord-India). Daarna werkte ze met haar man als veehoedster in het kamp van Mundgod. Nu wonen ze in het bejaardenhuis omdat ze veel medische zorg nodig hebben.

Norgyen.
Hij woont in het bejaardenhuis met zijn vrouw Okaree, 78 jaar, geen kinderen, epilepsie.

Dorjee Gyaltsen
Een monnik van 38 jaar. Heeft problemen met zijn maag. Hij gebruikt diverse medicijnen en kan het kloostervoedsel slecht verteren. Hij komt uit Spiti (noord-India) en heeft een jonge leerling die uit hetzelfde dorp komt.

Lobsang Tashi Een monnik die last heeft van hepatitis en diverse andere kwalen. Hij studeert heel goed maar zwakke gezondheid en schulden belemmeren zijn functioneren.

Yangchen Dolkar
Een weduwe van 56 jaar met 7 kinderen van wie er 5, net zoals zijzelf, hepatitis hebben. Onze steun helpt haar bij het hoogstnoodzakelijke aan medicijnen en eten.

Kunsang Lhamo en Rinzin Wangmo
Zij zijn moeder en dochter. In het gezin zijn ook nog (klein)kinderen en een overgrootmoeder. De mannen zijn overleden en de jongste is weggegaan. Het is een heel arme familie, met ook weer chronische ziekte.

Chodar (76) is al 30 jaar weduwnaar. Hij woont alleen in een uiterst gammel en lek huisje, het beroerdste wat wij daar ooit hebben gezien. Hij heeft zijn 3 zonen alleen opgevoed, maar heeft hen al jaren niet meer gezien en ze ondersteunen hem ook niet. Een sponsoring van € 20 per maand verlicht zijn situatie.

Tsering Wangdu
Werkloos en verschillende zaakjes die hij startte zijn mislukt. Zijn eerste vrouw is overleden. Uit dat huwelijk heeft hij een zoontje en uit zijn tweede huwelijk een dochtertje.

  • Thasi Dhondup