Sponsor gezocht


Sponsor gezocht:

Tenzin Tsering en Yeshe Dolma
Zij zijn bejaard en hebben veel familieproblemen.
Tot overmaat van ramp kreeg Tenzin een paar jaar geleden een zware hersenbloeding. Na een tijd bedrust en fysiotherapie kan hij nu weer een beetje lopen. Ze hebben geen inkomen en veel schulden en medische kosten.

Lobsang Palden (69 jaar)
Hij heeft geen familie en is niet in staat voor zichzelf te zorgen.

Lobsang Tsultrim (42)
Hij was monnik maar is nu getrouwd en heeft twee kleine kinderen. Zijn vrouw is mank. Hij heeft heel wat geploeterd om het vak van timmerman en houtbewerker onder de knie te krijgen. Tijdelijk heeft hij een vreselijk stoffige werkplaats waar hij ook met zijn gezin in woont. Een sponsoring van € 30 per maand zou hun zware omstandigheden een stukje verbeteren.

Sonam Bhuti
Zij heeft 4 kinderen en is 6 jaar weduwe nadat haar man na een lang ziekbed is overleden. Ze heeft geen inkomen vanwege de zorg voor de 4 kinderen. 3 kinderen zijn met de keizersnede ter wereld gekomen en eentje normaal. Er zitten er 2 in Suja en eentje in Bylakuppe op TCV. Alleen de kleinste van 6 is bij haar. Toen het kind 1,5 maand was overleed de vader. Ze heeft geen andere sponsor, wel een grote lening bij een bank vanwege de ziekte van haar man. Nu heeft ze weer een vriend, maar die verdient heel weinig.

Tashi
Is als een jong Indiaas straatkind door een oude Tibetaan geadopteerd. Hij is totaal opgenomen in de Tibetaanse gemeenschap en zelfs getrouwd met een Tibetaanse. Ze hebben 4 kinderen. Hij heeft ook Tibetaans stemrecht. Hun huis is erg vervallen en als bewaker verdient hij heel weinig. Dit gemengde gezin kan uw steun heel goed gebruiken.

Passang Chozom Eerder heeft ze van ons geld gekregen om (een deel van) haar doktersrekeningen te betalen. Haar zoontje werd namelijk via een keizersnede geboren. Haar man zit in het Indiase leger ergens in het noorden. Hij stuurt haar geen geld en het is ook al heel lang geleden dat hij zijn gezin heeft opgezocht, dus in feite is ze gescheiden. Ze heeft last van diabetes, hoge bloeddruk e.d. Ze heeft een gammel en lek huisje en een hoge lening vanwege dokterskosten. Ze heeft een klein baantje in een eethuisje. Met € 20 per maand is zij een heel eind geholpen in de kosten van levensonderhoud.

  • Tashi