Welkom


Welkom op onze website

De stichting is in oktober 1989 opgericht, met als doel “hulp aan Tibetaanse vluchtelingen, in het bijzonder door het verlenen van steun t.b.v. levensonderhoud, bevordering van de cultuur en de bescherming of wederinstelling van rechten en vrijheden van het Tibetaanse volk.”

Er zijn meer dan 300 donateurs, particulieren en stichtingen voornamelijk uit Nederland, maar ook uit zes andere landen van Europa. Ruim 100 personen en gezinnen worden naar behoefte gesponsord met een bedrag dat varieert van € 10 tot € 40 per maand, het gemiddelde is ongeveer € 25. Ook wordt incidenteel bijgestaan in de kosten van medische behandelingen en worden er projecten gefinancierd.

In totaal heeft de Stichting sinds de oprichting meer dan 1,8 miljoen euro ingezameld (en uitgegeven). De laatste jaren bedragen de donaties in totaal gemiddeld € 70.000.
De onkosten van de stichting zijn minder dan 2% van dat bedrag.
De Stichting is niet gebonden aan het boeddhisme en dus ook niet aan een bepaalde boeddhistische stroming. De Tibetaanse vluchtelingen worden zonder onderscheid geholpen. Het is wel zo dat er, om historisch redenen, een intensieve band is met veel leden van de Gelukpatraditie, die in Mundgod en ook in Dharamsala goed vertegenwoordigd is.

De Stichting is genoemd naar Dolma een boeddhistische vrouwelijke heilige die vereerd wordt omdat zij de mensen die in nood zijn, redt en bevrijdt.
Zij is het vrouwelijke aspect van mededogen. Op schilderijen is haar lichaam groen: die kleur staat voor energie en actie. Haar rechterbeen is niet in lotushouding, maar al half vooruit gestrekt, al klaar om te gaan helpen waar dat nodig is. Het gebaar van haar rechterhand symboliseert de vrijgevigheid.

Met de twee toetsen ‘ctrl’ & ‘+’ zoomd u IN.
Met de twee toetsen ‘ctrl’ & ‘-‘ zoomd u UIT.


Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Dolma