Over ons


Deze website is in de eerste plaats bedoeld om u te informeren over de activiteiten van onze stichting. Wij doen dat vanuit onze betrokkenheid bij de Tibetaanse cultuur en religie en ons verlangen om die in stand te houden en toegankelijk te maken voor geïnteresseerden.

Daarom kunt u via onze site ook meer informatie vinden over het boeddhisme en natuurlijk vooral over de Tibetaanse vorm van boeddhisme. Het bijzondere van deze stroming binnen het boeddhisme is dat zij de enige is waarin alle lessen van de historische Boeddha op schrift zijn bewaard en ook van de commentaren daarop van de belangrijkste leraren uit de eerste 1000 jaar van het boeddhisme.

Net als bij de christenen in Nederland zijn er bij de boeddhisten in Tibet veel stromingen. Te veel voor een eenvoudige westerling om te bestrijken. In ons werk in India, Tibet en Nepal maken we overigens geen onderscheid naar levensovertuiging, niet binnen het boeddhisme, maar ook niet buiten het boeddhisme: iedere aanvraag wordt op inhoudelijke gronden bekeken.

  • Geshe Jigme Gylatsen